Monday, January 21, 2013

Nikmat di sebalik sebuah kesabaran..

salam..

Nikmat di sebalik sebuah kesabaran..

wajahnya ayu,bujur sirih dan sangat menyenangkan.tidak pernah terpancar kesedihan atau kesugulan pada wajahnya. Siapa pernah terbayang akan ujian  dan dugaan yang menimpa hamba Allah ini..


sahabatku ini sungguh rabah orangnya. tiada keluh kesah hinggap dari bibirnya. hanya perkstaan uang menyenangkan yang kudengari.

Dalam beg duitnya terdapat sekeping kad yang bunyinya seperti ini;'jika saya dijumpai tidak sedar,berilah rawatan seperti sekian....kerana saya penghidap ITP..'

kadangkala  bibirnya bertanda binrik hitam,badannya berlebam2..nilai plateletnya (untuk pembekuan darah) pernah level 0. mas
Antara kesan sampingan besar dlm penyakitbini ialah pendarahan otak. naudzubillah!

aku kenbali bermusahabah diri..diri ini yg sihat kadangkala cepat mengeluh dikala kesukaran. tidak tabah menghadapi kesulitan dan acapkali alpa akan segala nikmat Allah yang tidak terperi banyaknya..masya allah..

Wahai sahabatku..aku hanya mampu manitipkan doa moga dirimu sihat2 selalu,kekal tabah dan sabar atas setiap dugaan yang menimpamu. aku doakan  Allah mengurniakanmu zuriat seperti yang mu idam2kan..amin.

sahabatku...kesabaranmu ini sumber inspirasiku.aku mebdoakan kita dikurniakan jannah dan sentiasa berusaha menjadi isteri solehah..

amin....

No comments:

Post a Comment